De la hobby la start-up.

6 ani de experimente.

În urmă cu câțiva ani, prin 2018 am pus niste semințe de Habanero într-un ghiveci si după câteva luni am avut primii ardei iuți. Deși credeam ca pot tolera iuțimea destul de bine eram total nepregătit. Noi, românii mâncăm picant și între picant și iute e un atac de panică. Totuși am studiat mai mult problema și oarecum captivat de varietatea ardeilor iuți, de la culori la forme, la diferite intensitați de iuțelă, am dezvoltat o adevarată pasiune pentru ei . Nu știam mare lucru despre agricultură si nici despre sosuri iuți. Google, Reddit, Youtube si timpul meu liber, mi-au acoperit carențele in domeniile respective. De la o plantă am ajuns la câteva mii, pe un drum pavat cu tot felul de experimente iuți. Proiectul „Ardeiuți” e următorul nivel al obsesiei și are ca rol clar de-a introduce iutele in viața a cât mai multor români. Totuși experimetele continuă, de aceea vom face doar batch-uri mici de sosuri care vor fi updatate constant.

Abordarea noastră

Rasad ardei iuti

De la semințe la sosuri

Creștem ardeii iuți care ajung în sosurile noastre de la stadiul de sămânță. Suntem foarte atenți la puritatea ardeilor și inamicii semințelor neizolate.

sos iute

Batch-uri mici

Producem un număr limitat de sticluțe de sos iute, updatate la fiecare procesare în funcție de ardeii pe care îi creștem și ingredientele interesante pe care le putem procura.

Ardei iuți carolina reaper

De la consumatori

Suntem creatori și consumatori totodată. Am început sa facem sosuri iuți pentru consum propriu și acum sperăm să se bucure și alți oameni de ele.